Повернення до карантину з 24 лютого

Авторpress

Повернення до карантину з 24 лютого

    

 

Україна повернеться до моделі адаптивного карантину, коли в межах області встановлюватиметься той чи інший рівень карантинних обмежень залежно від епідемічної ситуації. Про це йдеться у постанові Уряду, яку Кабінет Міністрів України прийняв 17 лютого 2021 року. Таким чином постанова передбачає встановлення базового «жовтого» рівня для всієї країни  терміном до 30 квітня нинішнього року. Зокрема, документом передбачено деякі послаблення:

  • дозволено проведення масових заходів, якщо для однієї особи передбачатиметься 4 квадратних метри площі або з наповненістю залу до 50%;
  • дозволено відвідування закладів освіти групами більш ніж 20 осіб;
  • під час проведення матчів командних ігрових видів спорту можуть бути присутні глядачі, але з певними обмеженнями щодо кількості заповнених місць;
  • дозволятиметься працювати ресторанам, кафе, барам та їдальням до 24 години.

В залежності від епідемічної ситуації на території України в цілому або  в окремих областях встановлюватиметься «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

«Колір» регіону або території  буде визначати автоматизоване програмне забезпечення на основі алгоритмів і даних, а Державна комісія ТЕБ та НС затверджуватиме дані.

Про автора

press editor

Залишити відповідь

ГОЛОВНЕ МЕНЮ